Forum regels

Gedragsregels, omgangsregels en reglementen van dit forum.
Gesloten
Gebruikersavatar
Eddy
Super-Forumvuller
Berichten: 7092
Lid geworden op: wo 08 apr 2009, 12:31
Locatie: Giessenburg

Forum regels

Bericht door Eddy » wo 17 jun 2009, 15:25

» Forum regels
Forum regels www.zundappforum.com


Introductie
Welkom op het Zündappforum!
Het doel van dit forum is liefhebbers van het merk Zündapp met elkaar te laten communiceren over hun hobby; alles met betrekking tot klassieke brom- en motorfietsen, wegracemachines, motorcrossmotoren en techniek van het Duitse merk Zündapp. Je kunt hier dus lezen wat andere mensen vertellen. Maar je kunt hier ook zelf berichten plaatsen (posten) en je kunt ook reageren op andermans berichten!

!! Copyright wetgeving !!

Plaats geen berichten waarin een duidelijke overtreding van copyright wetgeving plaatsvindt.
Plaats niet zonder toestemming teksten, foto’s en of video’s als je niet de auteur bent!
Als je teksten, foto’s en of video’s van andere personen, andere websites of uit kranten/bladen post/upload, mag dit alleen met toestemming van de auteur van betreffende tekst, foto of video.
Het forumlid blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar berichten.
Geen rechten schenden, regel toestemming en vermeld zo nodig de bron.
Als forumlid blijf je zelf aansprakelijk voor je geplaatste berichten, teksten, foto’s en of video’s.


Gedragscode
Op dit forum gelden enkele huisregels. We willen dat het hier gezellig is en blijft, en dus houden we ons aan de gebruikelijke normen en waarden. Dit betekent dat we elkaar met respect behandelen.

Niet toegestaan op het forum:
 1. Je bent zelf verantwoordelijk voor het account wat je aanmaakt , dus ook voor de berichten die je plaatst .
 2. Schelden, vloeken, schutting- en andere beledigende taal of uitspraken, racistische uitingen, extremisme.
 3. Dreigementen en ruzies. Heb je een meningsverschil met iemand, los dat dan onderling op , maar vecht de ruzie niet openlijk uit op het forum; gebruik evt. “PB’s” (persoonlijke berichten),of door te mailen of bellen indien je deze gevevens hebt.
 4. Plaatjes bijvoegen met pornografische inhoud of schokkende beelden, of links plaatsen naar dergelijke zaken.
 5. Spam, d.w.z. links naar andere sites, die niets met Zündapp te maken hebben, of berichten om een commercieel artikel te promoten wat niets met Zündapp te maken heeft.
 6. Het is niet toegestaan om berichten, foto's of onderwerpen van dit forum te kopiëren en voor andere doeleinden te gebruiken, zonder toestemming van de beheerders in titel of bericht.
 7. Het op welke wijze dan ook schade toebrengen aan het forum, onderwerpen te plaatsen die met fraude te maken hebben of tot fraude kunnen aanzetten.
 8. Het verhandelen, toespelen of aanbieden van artikelen danwel onderdelen die met fraude te maken hebben of tot fraude kunnen aanzetten.
 9. Het is niet toegestaan om e-mail adressen via deze site te vergaren en te gebruiken voor elektronische mailings (e-mails).
 10. Het is niet toegestaan om meerdere accounts per persoon op dit forum aan te maken en te gebruiken.
 11. Een andere (spreek-/schrijf-)taal dan ABN; de voertaal op dit forum is (Algemeen Beschaafd) Nederlands. Hieronder valt ook het correct gebruik van hoofdletters en interpunctie. Dus geen overvloedig gebruik van hoofdletters in titel, berichten en/of onderschriften(Geen MSN/chat taal).
 12. Het forum te gebruiken voor commerciële doeleinden / actief reclame maken.
 13. Bewegende plaatjes als avatar (afbeelding bij je forumnaam)
 14. In je onderschrift te linken naar een commerciële website. Ook geldt: maximaal 1 link in je onderschrift.
 15. Je onderschrift op te maken met bijvoorbeeld afbeeldingen, gekleurde letters, grotere letters dan standaard of vetgedrukte letters.
 16. Het is niet toegestaan om openbaar en zonder medeweten en toestemming persoonlijke gegevens van forumgebruikers of derden te plaatsen.
Gebruikers die zich niet aan deze regels houden zullen gewaarschuwd worden en eventueel geband. Hoe lang je geband kan worden wordt per geval besproken door de moderators.

Wel toegestaan zijn: alle berichten over Zündapp en techniek, in de ruimste zin van het woord.
De beheerders van het forum zijn niet aansprakelijk voor geplaatste teksten of afbeeldingen. Ook zijn de beheerders niet aansprakelijk voor verlies of schade geleden door informatie die men op het forum gelezen heeft. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij schrijft.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het account wat je aanmaakt , dus ook voor de berichten die je plaatst .
Geplaatste berichten zijn openbaar voor alle leden en blijven altijd zichtbaar .
Als er iemand achter jouw pc gaat zitten en berichten post die in strijd zijn met het reglement zal jouw account daarvoor aangezien worden en in het ergste geval geband. Deze regels gelden ook voor e-mails, PB's & onderschriften die geplaatst worden.

Account opzeggen is mogelijk door dit te melden bij de beheerders , geplaatste berichten blijven wel op het forum staan. Regelmatig worden gebruikers die langer dan 2 jaar niet actief zijn geweest verwijderd. Het account is dan weer 'vrij'. Berichten blijven bewaard.

Het team van http://www.zundappforum.com" onclick="window.open(this.href);return false; behoudt zich te allen tijde het recht om de Forumregels aan te passen.Toelichting enkele belangrijke subfora
Het forum is onderverdeeld in verschillende forums
Post je berichten dus op het juiste forum. De namen van de subforums spreken voor zich.

Hieronder zijn de gedragscodes van de verschillende subfora neer gezet. Niet alle secties staan beschreven omdat de beschrijving al aangeeft waar het daar over gaat.

Algemene Gedragscode
 • Bedenk een goede topictitel wanneer je een nieuw topic start. Begin niet met "HELP HIJ DOET HET NIET". Maak de titel liever te lang dan te kort. Een titel als: "Te veel speling op de zuiger-pen" zegt veel meer dan "Zuiger-pen".
 • Gebruik eerst de zoekfunctie. In de loop van tijd is het forum een grote vergaarbak geworden van veel problemen, waarvan er veel zijn opgelost.
 • Plaats je bericht in de goede categorie. Dit is erg belangrijk i.v.m. de overzichtelijkheid.
 • Plaats geen off-topic berichten in een onderwerp. Als je over iets anders wilt praten, open dan een nieuw bericht. Off-topic berichten zijn berichten die niet over het hoofdonderwerp gaan in het desbetreffende topic,
  uitgezonderd het kletshok .
 • Laat het niet merken als je een vraag dom vindt. Domme vragen bestaan immers niet en we zijn niet allemaal zo slim geboren als dat we nu (denken) te zijn.
 • Verwacht niet dat je meteen na een paar uur een oplossing voor je probleem hebt. De meesten van ons zitten niet de hele dag achter de computer. Het "omhoog schoppen" van je topic als je geen reactie krijgt is irritant.
 • Je hoeft niet overal op te reageren; voorkom eindeloze discussies en houd het gezellig.

Gedragscode m.b.t. Advertenties in: Tekoop aangeboden.
 • Dit forum is bedoeld om dingen aan te bieden die Zündapp gerelateerd zijn. Er is geen mogelijkheid om te reageren. Alleen om aan te bieden. De reacties naar de verkoper moeten dan ook geschieden per PB of per e-mail.
 • Als je iets te koop aanbiedt, doe het dan zo duidelijk mogelijk. Gebruik allereerst het doorvoor bestemde Advertentie Template. Vermeld daarin ook de vraagprijs, dan weet iedereen waar hij aan toe is. Vermeld hoe je het verkoopt, bijvoorbeeld alles in 1 keer of ook los. Dan komen daar geen misverstanden over. Ook hier geldt: een foto zegt natuurlijk meer dan duizend woorden en het verkoopt veel sneller.
 • Het verhandelen, toespelen of aanbieden van artikelen danwel onderdelen die met fraude te maken hebben of tot fraude kunnen aanzetten.
 • Het is niet toegestaan om advertenties van andere merken dan Zündapp te plaatsen. Voor bvb Kreidler onderdelen verwijzen we naar het Kreidler forum (http://www.kreidler.nl" onclick="window.open(this.href);return false;)
 • Overtreding van deze regels resulteert in een verwijdering van uw bericht.
 • Advertenties die ouder zijn dan 2 maanden, worden automatisch verwijderd.
Gedragscode m.b.t. Advertenties in: Tekoop gevraagd
 • beschrijf kort & duidelijk wat je zoekt.
 • als je niet bereid bent om er ver voor te rijden, geef dan aan in welke regio je het het liefst wilt halen.
 • reageer in hetzelfde topic als je het onderdeel al hebt gevonden. Zo voorkom je dat er mensen onnodige moeite doen door te reageren, terwijl je al voorzien bent.
 • Geef geen reacties als: "Kijk eens op Marktplaats" of "Op Ebay stonden ze laatst nog". We gaan er van uit dat de desbetreffende gebruiker daar al gekeken heeft.
 • Reageren kan op verschillende manieren, door een e-mail te sturen, een PB of door te reageren in het topic.
 • Advertenties die ouder zijn dan 2 maanden (60 dagen), worden automatisch verwijderd.
 • Ben je toch nog opzoek, dan moet je de advertentie opnieuw plaatsen
Gedragscodes m.b.t. de sectie: Tuning
Ten eerste willen we hierbij een statement maken over opvoeren:

De beheerders van deze site zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de gevolgen die ontstaan door (verkeerd) gebruik van opgevoerde onderdelen. Ook zijn we niet aansprakelijk voor schade die ontstaan is door het gebruiken van informatie die men hier op het forum gevonden heeft.

Het verhogen van de constructiesnelheid van een brom of snorfiets voor het gebruik op de openbare weg is bij wet verboden.
 • Als je opgevoerd wilt rijden: Doe dit dan niet op de openbare weg.
  Het verhogen van de constructiesnelheid van een bromfiets kan tot gevolg hebben dat de bromfiets niet verzekerd is.
 • Wil je toch opgevoerd rijden ga dan naar een circuit of een afgesloten privé-terrein.


De afvalbak

Wanneer topics gesloten worden, worden ze soms naar de afvalbak verplaatst. De reden hiervoor kan zijn dat iemand een veelgestelde vraag nogmaals stelt, zonder eerst op het forum gezocht te hebben. Een andere reden kan zijn dat iemand antwoord op zijn vraag heeft gehad en dat daarmee het topic gesloten kan worden en het verder niet interessant is het topic te bewaren.
De moderators kunnen berichten ook direct wissen, zonder ze in Afvalbak te plaatsen. Dit zal gebeuren als het gaat om bijvoorbeeld scheldpartijen of ander ongewenst gedrag zoals het plaatsen van pornografie.

Moderators
 • Moderators zijn leden die dezelfde hobby delen als jij: Zündapp. De moderators zijn aangesteld door de beheerders om het forumgebruik in goede banen te leiden.
 • Als er misdragingen plaatsvinden op het forum dan is het aan hun om er wat van te zeggen en om eventueel berichten te bewerken c.q. te verwijderen.
 • Ben je het niet eens met een beslissing / actie van een moderator, stuur hem dan een PB waarin je uitlegt wat er volgens jou niet klopt.
 • Kom je een topic tegen dat in strijd is met de gedragsregels, meng je dan niet in de discussie maar laat het de moderator weten d.m.v. de Report knop bij het bericht.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Er is geen ethiek, er zijn alleen aandelen van Shell.

Gebruikersavatar
Eddy
Super-Forumvuller
Berichten: 7092
Lid geworden op: wo 08 apr 2009, 12:31
Locatie: Giessenburg

Forum regels

Bericht door Eddy » ma 03 sep 2012, 11:09

» Forum regels
Na recente ontwikkelingen in een bepaald topic is besloten een extra forumregel toe te voegen:

16. Het is niet toegestaan om openbaar en zonder medeweten en toestemming persoons gegevens van forumgebruikers en derden te plaatsen.

Dit houdt dus in dat er geen persoonlijke gegevens als namen, telefoonnummers, adressen van personen die daar geen weet van hebben worden geplaatst op het forum.
Er is geen ethiek, er zijn alleen aandelen van Shell.

Gesloten